С още 3 млн. лева ремонтират професионални гимназии, обучават ученици по ИТ и квалифицират учители

OFFNews 16 декември 2020 в 14:13 1139 0

Снимка Pixabay

Правителството отпусна 3 078 23 8 лева за осигуряване на дейностите по 9 национални програми, свързани с развитие на образованието. С тях ще се финансират дейности за модернизиране на професионалното образование чрез обновяване на материалната среда, създаване на учебни програми и планове, както и на помагала. Ще се подкрепи и обмена на иновации между училищата, обучението на ученици по програмиране, както и квалификации на учители в предприятия.

Отпускат се и суми за изплащане на възнаграждения на наставници на новоназначени учители, които учат във висше училище за придобиване на квалификация „учител“, както и възнаграждения на заместващи учители.

Средствата са предвидени по националните програми „Осигуряване на съвременна образователна среда”, „Обучение за ИТ кариера”, „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование”, „Роден език и култура зад граница”, „Без свободен час”, „Мотивирани учители”, „Бизнесът преподава”, „Иновации в действие” и „Разработване на учебни помагала и на методически ръководства, оценяване и одобряване на проекти на учебни помагала за подпомагане на обучението, организирано в чужбина, на проекти на учебници и на проекти на учебни комплекти“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!