С Купон потребителите печелят, докато пазаруват

Разбери как да си спечелиш любими продукти за 1 стотинка и изненадай семейството си с автентична рецепта от родопско село

OFFNews 15 октомври 2021 в 11:33 2364 0

Лятото приключи, но дойде идеалният момент за разходки в обагрените от есента паркове, топлите шалове и вкусните гозби. Ако искате да приготвите превъзходна вечеря или неделен обяд за вашето семейство, не пропускайте рецептата по-долу, която шеф Манчев предлага. Тя е подходяща както за празниците, така и за по-студените зимни дни и е свързана с кулинарните традиции на село Яврово, община Куклен.

Но освен да инвестирате приятно времето си в готвене и хапване, можете да добавите и още няколко плюса, защото от 11 октомври до 7 ноември ползващите приложението Lidl Plus могат да се включат в играта Купон+ и да събират суми с всяка покупка от категорията „Прясно месо, риба и рибни продукти“. Така можете да си спечелите любим продукт на преференциална цена от 1 ст. и отстъпка от 5% върху стойността на следващата си покупка. Играта включва няколко нива, всяко от които носи награди по избор само срещу една стотинка за закупилите продукти от категорията. Пълните условия на играта Купон+ са на разположение тук.

За по-добър резултат рецептата за свинско в гювеч с дробица може да се приготви с предна и задна четвъртина от малко прасенце, които Lidl предлага съответно за 6,99 лв. и 7,99 лв./кг до края на седмицата. Прясното месо и рибата в Lidl са сертифицирани със SGS сертификат, гарантиращ свежест, качество и чистота. Ето и рецептата:

Свинско печено в глинен съд, поднесено с дробица

Необходими продукти:

Котлет от малко прасенце - 1 бр.
Предна четвъртина от малко прасенце - 1 бр.
Задна четвъртина от малко прасенце - 1 бр.
Свински дреболии (бъбреци, език, далак, сърце, черен дроб, шкембе) - 500 гр.
Лук (стар) - 5 глави
Лук - 3 връзка
Картофи - 3 - 4 бр.
Печурки - 1 кг
Моркови - 300 гр.
Домати - 400 гр.
Целина - 200 гр.
Чесън - 2 скилидки
Магданоз - 2 връзка
Краве масло - 250 гр.
Олио - 400 гр.
Дафинов лист, бахар, кимион, мащерка, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и го намазваме с червен пипер и сол. Започваме да го редим в предварително намазнен дълбок глинен съд. Върху него редим зеленчуците, нарязани на едро. Поръсваме с кимион, бахар и мащерка, и редим втори пласт от месото. Повтаряме няколко пъти ред месо, ред зеленчуци, като включваме и целината, пресния лук и всички подправки. Добавяме достатъчно мазнина и затваряме съда. Печем за 3 - 4 часа във фурна.
През това време правим дробицата, като предварително сваряваме дреболиите, a след това ги нарязваме на ситно. В краве масло запържваме лук и добавяме дреболиите. Доливаме от бульона, в който сме ги варили, малко бахар и дафинов лист за аромат, и задушаваме цялата смес. Когато е готова, добавяме пресен домат, магданоз и чесън.
След като свинското е готово, поднасяме заедно с дробицата.

Видео с приготвяне на рецептата можете да намерите тук, както и да откриете още интересни рецепти, които да споделите на трапезата с най-близките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!