Зимата наближава, а здравословното хранене е от изключителна важност за здравето на децата.
По този повод Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България организира дискусия за здравословното хранене на подрастващите през предстоящия зимен сезон.
На дискусията присъстваха водещи специалисти и диатолози в областта на детското хранене. Експертите подчертаха, че най-често в детския организъм през зимата липсват витамини и минерали, което намалява имунитета и го правят податлив на вируси и настинки.
Недостигът на някои хранителни вещества в студените дни може да наруши цялостното развитие на подрастващите и да повлияе сериозно както на растежа, така и на нервно-психическото и половото им развитие.
Членове на съюза предлагат продукти, подготвени специално за подрастващи и създадени за нуждите на организъм в растеж, който тепърва укрепва и се развива.
„Организмите ни са адаптирани най-вече към храната, създадена от плодове, зеленчуци и билки, които се отглеждат на нашите ширини и в нашите климатични условия. Консервираните, изсушени или замразени храни дават онези добри възможности в зимните месеци, които да компенсират недостига на важни витамини и минерали за здравето на подрастващите“, подчерта още Антоанета Божинова, изпълнителен директор на съюза.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Танас
Русия за първи път изстреля междуконтинентална балистична ракета по Украйна (снимки, обновява се)
Деспин Митрев
Бивш депутат на ИТН внезапно оглави партията на Божков
Деспин Митрев
Румъния влиза в Шенген на 1 януари, увери премиерът Чолаку
Johnny B Goode
Русия за първи път изстреля междуконтинентална балистична ракета по Украйна (снимки, обновява се)