С какво трябва да се хранят децата през зимата?

OFFNews 08 ноември 2018 в 16:06 2737 0

Зимата наближава, а здравословното хранене е от изключителна важност за здравето на децата.

По този повод Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България организира дискусия за здравословното хранене на подрастващите през предстоящия зимен сезон. 

На дискусията присъстваха водещи специалисти и диатолози в областта на детското хранене. Експертите подчертаха, че най-често в детския организъм през зимата липсват витамини и минерали, което намалява имунитета и го правят податлив на вируси и настинки.

Недостигът на някои хранителни вещества в студените дни може да наруши цялостното развитие на подрастващите и да повлияе сериозно както на растежа, така и на нервно-психическото и половото им развитие.

Членове на съюза предлагат  продукти, подготвени специално за подрастващи и създадени за нуждите на организъм в растеж, който тепърва укрепва и се развива.

 „Организмите ни са адаптирани най-вече към храната, създадена от плодове, зеленчуци и билки, които се отглеждат на нашите ширини и в нашите климатични условия. Консервираните, изсушени или замразени храни дават онези добри възможности в зимните месеци, които да компенсират недостига на важни витамини и минерали за здравето на подрастващите“, подчерта още Антоанета Божинова, изпълнителен директор на съюза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови