С изпит по химия продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет

OFFNews Последна промяна на 16 юни 2018 в 15:03 2077 0

В 14.00 часа в 224 аудитория в Ректората на Софийския университет започна изпитът по химия, за който са подали заявления 506 кандидат-студенти. Председател на изпитната комисия е доц. Иванка Дакова от Факултета по химия и фармация.

Кандидат-студент изтегли вариант № 1 на теста в присъствието на заместник-ректора на Софийския университет проф. д-р Ренета Божанкова и на заместник-декана на Факултета по химия и фармация доц. Кръстанка Маринова.

Проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите в Софийския университет и им пожела страховете и притесненията им да са останали извън вратите на Университета и спокойствието и знанието да бъдат с тях по време на конкурсния изпит.

Специалностите, в които се кандидатства с успешно издържан изпит по химия са:

„Химия", „Химия и английски език", „Химия и физика", „Химия и информатика", „Екохимия", „Компютърна химия", „Ядрена химия", „Инженерна химия и съвременни материали", „Биология и химия", „Геология", „Физика", „Инженерна физика", „Ядрена техника и ядрена енергетика", „Физика и математика", „Астрофизика, метеорология и геофизика", „Физика и информатика", „Медицинска физика", „Медицинска сестра", „Комуникации и физична електроника", „Квантова и космическа теоретична физика", „Фотоника и лазерна физика", „Оптометрия", „Физика на ядрото и елементарните частици на английски език", „Учител по природни науки в основна степен на образованието", „Компютърно инженерство".

С успешно положени изпити по биология и по химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалност „Фармация".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови