Русофили организират шествия в страната по повод 9 май

OFFNews 30 април 2018 в 09:25 6594 3

Русофили организират шествия в страната по повод 9 май

В повече от 50 града в страната на 9 май ще бъдат проведени шествия на "Безсмъртният полк", които са организирани от няколко неправителствени организации. Сред тях са Фондация "Безсмъртният полк", Координационен съвет на руските съотечественици в България, Федерация "Съюз на съотечествениците", Български антифашистки съюз, Съюз на ветераните от войните на България, Национално движение "Русофили", Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Фондация "Устойчиво развитие за България", Сдружение "Александър Невски", Съюз на българските журналисти, Форум "България-Русия", Национално сдружение" заедно с Русия", Движение "Че Гевара" - България.

Организаторите на събитието до момента са организирали провеждането на шествие в 49 града в страната.

Покани са изпратени и до президента, премиера, Народното събрание и посолствата "на страните победителки във Втората световна война".

В полка рамо до рамо крачат наследниците на Героите – българи и руснаци, дейци от Съпротивата в България, СССР, Европа и света, които дадоха своя принос в десетилетната борба за разгрома на фашизма и националсоциализма през 20-ти век.

Фондация "Безсмъртният полк" кани всички българи, които пазят спомена за своите роднини - жертви и участници в борбата срещу фашизма и национал-социализма, да се присъединят към шествията на Безсмъртния полк в България, се посочва в анонса на събитието.

До този момент потвърждение за провеждане на шествието са дали организаторите от Благоевград, Ботевград, Бургас, Бяла, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Димитровград, Добрич, Дупница, Кърджали, Кюстендил, Несебър, Павликени, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Поморие, Разград, Русе, Самоков, Сандански, Свиленград, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Хисаря, Шумен, Ямбол, Банско, Велинград, Карнобат, Ковачевци, Лом, Монтана, Севлиево, Тетевен, Казанлък, Чирпан, Шивачево, Бяла Слатина, Елин Пелин.

В оставащите дни до марша на Безсмъртния полк се надяваме, че под неговите знамена ще се съберат още повече родственици на дейците от борбата и Съпротивата срещу фашизма и националсоциализма, които да понесат – гордо и достойно – фотографиите на Героите, посочват още организаторите.

В София началото на шествието е предвидено за 9.00 часа пред Паметника на незнайния воин, където ще се проведе военен ритуал по издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя. Шествието ще започне в 9.15 и ще приключи пред паметника на съветската армия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10952

3

Мойри

30.04 2018 в 11:56

Каква полза имам от Русия на Кремъл?

8713

2

КИро

30.04 2018 в 10:11

как се казва грант на руски :)

12133

1

Azazel

30.04 2018 в 09:56

Демокрация е, всеки може да е русофил, некрофил и всичко друго, позволено от закона, но... Шестването с плакати на Сталин и режима му трябва да бъде също толкова незаконно, колкото шестването с плакати на Хитлер и нацистки символи - двамата са виновни за убийствата на милиони невинни хора и просто е недупостимо образа на някой от тях да се развява публично по какъвто и да е повод в съвременна демократична европейска държава!
 
X

Да помогнем на украинските деца!