Руски доброволци в София изпращат военна техника на Украйна (видео, снимки)

Кристина Минчева 28 май 2024 в 12:44 9490 11

Руски доброволци от Легион "Свобода на Русия" ще изпратят военна техника на Украйна. Тя е закупена чрез доброволни дарения на руски граждани и етнически руснаци, живеещи в България. Доброволците показаха шестте джипа, които ще заминат за фронта, на площада пред храм-паметника "Свети Александър Невски" в София.

Те обясниха, че военната техника е закупена и модифицирана за нуждите на фронтовата линия, където легионът води бойни действия срещу Русия. Легионът "Свобода на Русия" е неформално военно подразделение, състоящо се от граждани на Русия, воюващи в състава на въоръжените сили на Украйна.

Доброволците обясниха, че това е трета партида на автомобили, които купуват на доброволни начала от България и изпращат на фронта в Украйна.

"Тези автомобили се използват на фронта за предвижване, засега те защитават само Украйна, не нападат руски територии", обясниха организаторите.

Те добавиха, че изпращат и дронове, и термобельо, но не и оръжия.

Снимка: Кристина Минчева

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1000

    14

    ИАД

    28.05 2024 в 18:21

    В русия без гражданска война няма да мине!!!!!!!!!!

    1000

    13

    ИАД

    28.05 2024 в 18:19

    Скоро ще чуем как Грузия Абхазия и Северна Осетия се обединили. От днес банките в Казахстан спират плащания от Русия към Китай. Днес в Северна корея гръмнала ракета. Още няколко кораба отминусовали украинците. Утре колко НПЗ ще пламнат от несъзнателни пушачи. Колко F-16 пътуват към Украйна? Колко държави ще присъстват на САМИТ в Швейцария и т.н. и т.н. Но от чужди медии по-точно от интернет. Къде са анализите, предвижданията...
    Алооооо, български журналисти. В тази държава не е само Радев, Борисов и Пеевски. Особено техните умотворения. Те толкова си могат. Те толкова си знаят. Стига сте лъгали, че Боко е на първо място. Парите в чекмеджето свършиха. Днес ми предлажиха 300 лева ако гласувам за ГЕРБ.

    1000

    11

    ИАД

    28.05 2024 в 17:31

    Легион Свобода и Сибирската дивизия още от началото на войната воюват в Украйна. Вече няколко пъти навлизат на територията на русия и подпомагат руското партизанско движение. За съжаление в България никой не споменава за това. Но който иска може да научи за тяхното безпримерно поведение, защото у нас не всички мислим като радев.

    1000

    10

    ИАД

    28.05 2024 в 17:21

    След изгонването на бункерния мишок в Русия ще има още много работа да се свърши. Руснаците са толкова увредени, че им трябват поне 100 години да тръгнат по пътя на демокрацията. Те без гражданска война няма да минат. Робския манталитет е дълбоко вкоренен. Там човешкия живот нищо не значи. Страха е определящ фактор в поведението. Там властта обезглавява жестоко още в зародиш.
    Тези антипутински и антивоенни формирования са много смели момчета, които имат за пример украйнските смелчаци и са обрекли себе си. Дано скоро и беларусите ги последват, защото само заедно с Украйна, всички които искат бункерното джудже да бъде изгонено може да стане заедно. На дневен ред са и останалите държави от РФ.

    2550

    9

    alfakentavur

    28.05 2024 в 17:10

    Предизборната активност на рашистките тролчета е трогателна.
    Но като ви яхнат заедно Тиквуний и Шиши ще станете плоски като мозък на мужик.

    -7495

    8

    Люгер Химарс

    28.05 2024 в 17:04

    шедьоврите на ппдб мислителите нямат равни.
    "Рашистчетата се опитват да очернят еднадостойна постъпка на мужици."

    Леле.

    2059

    7

    Kilca

    28.05 2024 в 16:55

    Разбира се, че има достойни и мислещи руснаци! Жалко, че както у нас, те са малцинство

    1010

    6

    Диоген

    28.05 2024 в 16:46

    алфа,че рашист освен да а.а на метеното,друго може ли?
    дай им на тях аванта и всичко наготово и им гледай резила.
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх