Румънските граничари в Гюргево хванаха нелегални мигранти в ТИР, идващ от Русе

50 души са заловени на румъно-унгарската граница при опит да влязат в Шенгенското пространство

OFFNews 25 януари 2023 в 17:39 3933 1

Снимка OFFNews

Трима сирийски граждани бяха спрени от румънски полицаи на граничен пункт Гюргево при опит да влязат незаконно в Румъния скрити в камион, превозващ гуми от Турция за Украйна, предаде агенция Аджерпрес. Мигрантите са били открити от румънската полиция с помощта на сонда за въглероден диоксид.

При проверка на камион, управляван от 34-годишен украински гражданин, румънските полицаи установили висока концентрация на въглероден диоксид и пристъпили към щателна проверка на превозното средство, съобщи днес за Аджерпрес Териториалният инспекторат на гранична полиция Гюргево. В полуремаркето граничните служители са открили двама мъже на 23 години и 41-годишна жена, всички сирийски граждани.

Съгласно румънско-българския граничен протокол мигрантите, шофьорът и транспортното средство са поети от българските власти, за да продължат разследването и да предприемат необходимите правни мерки.

Същевременно на границата между Румъния и Унгария са заловени над 50 мигранти, които са опитали да излязат нелегално от Румъния скрити в три камиона, управлявани от румънски граждани, съобщава още Аджерпрес.

На пункта Нъдлак-1 са заловени 31 нелегални пътници в два камиона. Единият пътувал към Германия, а другият - към Австрия. Заловените мигранти са граждани на Бангладеш, Шри Ланка, Индия, Пакистан и Непал на възраст между 22 и 49 години, съобщиха от гранична полиция Арад.

На пункта Нъдлак-2 в камион, който превозвал палети към Австрия, са открити 25 чужденци, скрити сред кашоните. При проверките е установено, че те са от Бангладеш и Непал, на възраст между 23 и 47 години.

Разследването на румънските власти продължава, информира Аджерпрес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови