Роженски скандал на събора: Свалиха снимка на фолклорни групи от Украйна, ''за да не дразни''

Днес на събора под патронажа на президента Румен Радев се веят и руски знамена, събират се и подписи за референдум против ''джендър идеологията''

OFFNews 15 юли 2023 в 15:24 14228 9

фолклорни групи от Болград

Снимка Жана Суслина

Фолклорни групи от Болград, Украйна

Снимка на болградските фолклорни групи в официалната страница на Роженския събор Рожен - събор на народното творчеството и животновъдство предизвика скандал в социалната мрежа. Кадърът, на който групата е с украинското знаме, първоначално е споделен, впоследствие - свален с мотива, че "дразни" хората, а след часове върнат отново на страницата с възторжен анонс:

Рожен събира българите от цял свят!

Така е било, така и ще бъде!

Съборът се провежда под патронажа на президента Румен Радев.

"Само една снимка, тази снимка, от Рожен - събор на народното творчество и животновъдство, на три колектива от Болград, Украйна, стана заплаха за организаторите. Само за няколко часа я сложихте и я прибрахте от официалната си страница. Не се страхувайте от снимки, от нас и нашето знаме, ние сме тук с културна програма.  Ние ще се приберем с гордо вдигната глава, с любов към родината и прародината. Имаме достатъчно сили, воля и търпение за да оцелеем и в тази "война". Да живее Украйна! Да живее България!", написа Жана Суслина, участник в събитието. (Впоследствие постът ѝ беше заключен.)

Оказа се, че снимката е била върната на роженската страница след намесата на депутата от "Демократична България" Елисавета Белобрадова.

"Малко късно, малко колебливо, малко и с махване на пръчката на феята Erato - снимката на украинските българи с български носии и украинското знаме се върна обратно на страницата на събора в Рожен, който не е на Митрофанова, а е подпомаган от държавни институции и общини. Рожен и Родопите са на всички българи", написа в мрежата Николай Стайков.

"Да махнеш снимка, после да я върнеш - българи от Украйна - да не знаеш какво да правиш с тях - да им се радваш ли, да ги гориш ли - така е, мили мои, руската пропаганда е крайна и националистическа. Сърбайте сега каквото надробихте. Рожен обединява! Рожен събира българите от цял свят! Така е било, така и ще бъде!", заключава коментар под публикацията във фейсбук страницата на събитието.

На събора днес, наред с българските национални знамена и тези с надпис „Свобода или смърт“ се веят и руски национални знамена – съобщава БТА. Руските се продават по 14 лева.

Събират се и подписи за референдум срещу „джендър идеологията“, допълва телеграфната агенция.

Съборът продължава до неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

9

user4eto

17.07 2023 в 08:54

Манол Глишев
"Общо взето, стана ясно, че едни и същи хора дзупат хоро пред Народния театър (най-добре по време на представление вътре), вярват, че Земята е плоска, че от Усури до Мисури всички са траки, че ковид не е имало, но пък че има кемтрейлс, че Европата е виновна за всичко, че само „Възраждане“ ще ни оправи, че война няма, но и че бежанци не трябва да приемаме. Същите хора се носят по анцуг и вдигат знамето, след като са го въргаляли по пода. И тази маса от неориентирани субекти, дето и собствените си имена трудно пише без грешка, си въобразява, че е народът! Че е суверенът! Боже опази.
Не е учудващо, че купонът на Рожен, предназначен за такава изискана публика, ще бъде охраняван от дебелите вратлета на „Делта гард“. Същата охранителна фирма, която се преструваше на полиция през 2020, когато хора пострадаха или бяха бити зад колоните на Министерския съвет."
И от друга страна, щом главната ватенка е начело на събора, какви други флагове освен руския да има?Резидент, чий е Рожен?

1000

8

Kokoshkov

16.07 2023 в 14:05

Защо някои овчи глави не проумяват, че ако опънеш най-голямото знаме на света, ако смяташ, че след като си татоираш Левски и Ботев на прасеца, или изпишеш на гърдите си "Свобода или смърт, то това не те прави патриот? Тези овчи глави знаят ли едни стихотворение на Ботев, или рождената дата на Левски?

1236

7

БотоксПутю

15.07 2023 в 22:16

Веоятно по нареждане на Десиния Рундю. Това е позор!

1000

6

PaulPierce

15.07 2023 в 18:22

Според другаря Митрофанов, хората на снимката настояват да воюват срещу любимата му Русия, как няма да ги махнат

2550

5

alfakentavur

15.07 2023 в 17:26

Е как бе?
Орките на Копейкин и Резидента и орките на Путлер са като орките на Саруман и орките на Саурон - от един дол дренки са.
Нашенските патрЕоти неистово "мразят" всяка една държава, която не дава доброволно територията си на СССРайха и се осмелява не само да се съпротивлява, но и да превърне "тридневната" му спецоперация в 500-дневна и повече.

89

4

bat.galin

15.07 2023 в 16:33

гнус !

318

3

Valioka

15.07 2023 в 16:27

Имам доста богато въображение, но честно, и не мен ми е трудно да си представя каква още простотия ще роди Руменовата кофа до края на мандата му... Не че той лично е свалил снимката, ама това са хората с които се е обградил тоя тъпигьоз. Силно се съмнявам дали свалилия снимката знае какво точно е бесарабски българин... ПОЗОР!...

2744

2

AAA

15.07 2023 в 15:45

КГБ и ДС ни принизиха толкова ниско, че ако продължаваме да си затваряме очите и устите , за кратко време ще се озовем под руския тоталитарен ботуш в лицето на Копейкин и пРезидента. Много малко остава да се катурне каруцата. Явно че няма и достатъчно политическа воля . Ако продължаваме да си мишкуваме , ще дойде време когато ще е вече късно. Бог да пази България !

9347

1

Анализи

15.07 2023 в 15:38

Едва ли има по-голяма простотия, благодарение на Рундьо.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика