Росен Марков отърва глоба от 250 лв. за непристойно поведение

Лилия Христова 07 януари 2014 в 15:59 2715 0

Росен Марков отърва глоба от 250 лв. за непристойно поведение
Росен Марков отърва глоба от 250 лв. за непристойно поведение

Окръжният съд във Варна отмени решението на Варненския районен съд да глоби лидера на Партията на българските мъже (ПБМ) Росен Марков с 250 лв. заради непристойно поведение.

ВРС призна Марков за виновен заради това, че седнал със свалени панталони на тоалетна чиния пред сградата на Областната администрация и поставил на гърба си табелка с надпис „Сера ви на правителството. Протестът ми е рядък”.

След като Марков обжалвал наказанието си пред Варненския окръжен съд, на втора инстанция окончателно е била отменена наложената му глоба от 250 лв.

Според магистратите гледката не е била възприета добре от свидетелите на необичайния протест, но не е била определена като нарушение на обществения ред.  В този смисъл действията на Росен Марков не представляват непристойна проява, съобразно формулировката на чл. 1, ал. 2 от Указа за борба с дребното хулиганство, аргументират се съдиите.

Лидерът на ПБМ разказал пред съда за множество свои протестни акции и прояви, които го прославили не само у нас, но и в други страни. Той дори споделил своето намерение да направи серенада за канцлера Ангела Меркел пред посолството на Германия в София. Поредната нестандартна акция на Марков била заради защитата, която изразила тя за присъствието на българи и румънци на европейския трудов пазар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!