Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Родител: Директорът на 5 ОУ иска "дарение", за да запише сина ми в първи клас

ОFFNews 15 юни 2017 в 18:30 17799 0

Публикация в социалните мрежи от родител, пожелал да запише детето си в столичното 5 ОУ, предизвика остри реакции в публичното пространство. Според Иво Мирчев директорът на основното училище е поискал "дарение", за да запише детето му в първи клас. 

"Директорът на 5-то ОУ в София току що е казал на жена ми, че ако иска синът ни да бъде първокласник ще е нужно да направим дарение на училището. Синът ми не е сред класираните и от администрацията на училището са заявили, че ще направят всичко възможно това да се случи. В крайна сметка съветът е бил "Абе говорете най-добре с директора". Той директно е поискал пари с въпроса "Каква сума можете да отделите?", пише Мирчев във фейсбук.

По думите му парите е трябвало да се преведат като дарение за настоятелството. 

"Жалкото е, че България си остава страната, в която е далеч по-трудно да запишат детето ти в първи клас, отколкото да завършиш УНСС", заявява в края на публикацията си Мирчев.

Пред ОFFNews директорът на училището Румен Пощаков нарече думите на Мирчев "лъжа". 

"Категорично това не е вярно. Не познавам този човек. При мен дойде жена му, на срещата имаше свидетел - главен учител от училището. Наел съм адвокат и ще съдя Мирчев, имам свидетел", заяви директорът на 5 ОУ.

По думите му детето не е било прието нито на първо, нито на второ класиране.

"Жадните за кръв медии подлагат крак на един български директор на едно българско училище", коментира Пощаков публикациите в медиите след изказването на Мирчев. 

Към момента започва да тече проверка на Министерство на образованието, която да изясни случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови