Quantcast

Резултати от анкетата ни за президент: Трайков печели убедително, Радев е втори

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2016 в 22:12 24550 18

Кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков събра най-много гласове в анкетата ни "За кого ще гласувате на президентските избори?". 

В анкетата ни гласуваха 17 795 души. 

Трайков печели първото място убедително с 35% от гласовете (6172 гласа).

Втори в класирането е кандидатът на БСП за президент ген. Румен Радев. Той е събрал 21% одобрение или 3692 гласа.

На трето място е Цецка Цачева, но тя изостава значително зад първите двама. Цачева е събрала 9% от гласовете или 1689 гласа.

На четвърто и пето място според анкетата ни са Красимир Каракачанов (8%, 1390 гласа) и Веселин Марешки (6%, 1137 гласа).

6% от гласовете е събрал и Митьо Пищова. Той обаче е успял да спечели одобрението на 996 души, което го поставя на шесто място. 

Следват Татяна Дончева и Ивайло Калфин съответно с 4% (628 гласа) и 3% (463 гласа) от гласовете. 

Пламен Пасков и Велизар Енчев са получили по 2% от гласовете - Пасков е получил одобрението на 293 души, а Енчев - на 323 души.

По 1% са получили Пламен Орешарски и Жорж Ганчев, като за тях са гласували съответно 138 и 176 души. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21762

11

spirit оригиналът

05.11 2016 в 08:40

При Трайчо обаче това е невъзможно, защото той не е политик. Той е в политиката по волята на Прокопиев, поредния назначен от него министър, а сега и кандидат за президент. Трайчо Трайков участва в тези избори, само защото на Прокопиев му е нужно лице за новия политически проект, с който на другите избори пак да вкара депутати в парламента и да седне на държавната трапеза. Радан Кънев е износен и не става, Христо Иванов също приключи, останалите от хранилката на олигарха не са толкова известни и подготвени за избори, те са предимно клакьори. Трайчо е най-доброто, с което Прокопиев разполага. А той знае, неговият бизнес се храни от държавата, без хора във властта е обречен.

Спокойно може да наричате този кандидат за президент Трайчо Прокопиев. Не е грешка

21762

10

spirit оригиналът

05.11 2016 в 08:40

отсрещната страна. Той беше прокурист в ЕВН, преди да стане министър, а после подари на ЕВН акциите на държавата.

Трайчо Трайков не може да коментира тези теми, не може и да ги скрие. По някои от тях вече е сезирана прокуратурата, по други има публични разследвания. Цялата му министерска кариера е едно прилежно обслужване на олигарха Прокопиев, други постижения като министър няма , освен, че се пече на плажа в Катар. И накрая беше уволнен, така че и самата кариера не беше дълга.

Затова Трайчо Трайков не обелва и дума за своята мимолетна политическа биография. Сякаш е кацнал току-що в София и изведнъж е решил да се кандидатира за президент. Нито ред, нито слово няма от него за министерстването му, за дейността му в общинския съвет, а беше водач на листата. Единствените две политически позиции, които е земал в живота си, дори не се рекламират в кампанията му. Много странно, все пак един политик се доказва именно чрез делата си като политик, чрез действията и решенията, които е вземал

21762

9

spirit оригиналът

05.11 2016 в 08:39

избирателите вдясно. Като нямаш биография, вдигаш лозунги и това е. Щом си казал, че си десен, значи си десен, какво повече да се обясняваш.

Но световната борба за демокрация, колкото и да е важна за международните отношения, не може да покрие липсата на домашна позиция. Все пак избираме президент на България, няма как да избягаш от родната политика и да громиш господаря на Кремъл по цял ден. Все нещо трябва да кажеш и по тукашните въроси.

И тук Трайчо мълчи оглушително. Защото той може и да няма дясна биография, но олигархична има. Той даде концесията на Каолин, заводът на Прокопиев, за 35 години и за пет пъти по-голяма площ от самото находище, но за сметка на това без пари почти. Той даде разрешенията за енергийните паркове на Прокопиев, а после и разпореди свързването им в мрежата, когато хората излизаха всеки ден на протести срещу цените на тока. Той разписа приватизацията на държавните акции в ЕРП-тата, като нае Булброкърс, пак фирма на Прокопиев, а тя вече обслужваше отсрещна