Ревизоро: Къро може да е имал интереси в нова частна митница

OFFNews 03 юни 2023 в 18:41 4369 1

Емил Димитров-Ревизоро

Снимка Архив

Емил Димитров-Ревизоро

Ако някой в България е участвал в разстрела на Къро, ще страда. Няма как да не се е застраховал и негови приятели да не си върнат, коментира бившият екоминистър, депутат и финансов ревизор Емил Димитров-Ревизоро в предаването "Офанзива" ("Нованюз").

Димитров допусна също така, че Къро може да е имал интереси в т.нар. частна митница на бившата си съпруга и Ами.

"На връщане от командировка в Турция хората ми разказаха за огромен паркинг, който се предвижда да бъде един вид частна митница. Тя е на Размиг Чакърян - Ами и бившата съпруга на Къро, а ако това е с негови пари, би трябвало да иска дял от приходите. Ако не е правено с негови пари, а е искал да участва, е възможно да е имало конфликт. А на държавната митница се създават изключително много проблеми от общината, за да спре да функционира на гарата митницата. "Златният гьол" нищо не е в сравнение със "златния" паркинг", каза Емил Димитров.

По думите му на такъв паркинг се вземат по 20-30 евро на всеки камион. "Те са към 3000 понякога. На месец може да се генерират милиони. В Турция е същото, но там парите отиват за митниците, а у нас - в частни ръце. Не мога да кажа, че контрабандата е намаляла, но приходите от митниците са добри. Проблемът е, че служебният кабинет си сложи ръководство и щом са назначени от президента, задължително ги изкарват лоши", посочи Димитров. И допълни, че ще има устойчиво мнозинство, защото "интересът клати феса".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите