Quantcast

Ремонтите на 'Тракия' и 'Хемус' ще приключат до зимата. Тръбата за София на 'Витиня' затворена още година

OFFNews Последна промяна на 27 септември 2018 в 15:44 1844 0

Снимка БГНЕС

Продължаващите ремонти на магистралите „Тракия“ и „Хемус“ ще приключат преди началото на зимата. Остава затворена тръбата за София на тунел „Витиня“, обяви шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов.

Ремонтите били умишлено отлагани за след края на летния сезон заради засиления туристически поток.

На АМ "Хемус" извършваните в момента ремонти ще завършат до началото на зимния сезон с изключение на тръбата за София на тунел „Витиня“. При последните обследвания е констатирано, че тръбата има същите конструктивни проблеми, каквито е имала и тръбата за Варна преди нейния ремонт, завършен през миналата година. Поради това ремонтът на тръбата за София на "Витиня" ще продължи поне още една година.

На АМ „Тракия“ се ремонтират виадуктите при 20-ти км и между 34-ти и 39-ти км, които се нуждаят от възстановителни дейности от години. Подменят се и конструктивни елементи на моста над река "Елшишка“ при 89-ти км. Едното платно на виадукта при 20-ти км е ремонтирано през миналата година, а тази година трябва да се довърши и другото.

Инж. Глосов апелира шофьорите да спазват пътните знаци и указанията на "Пътна полиция" на всички участъци, на които се извършват ремонти. По повод задръстванията на автомагистралите председателят на УС на АПИ каза, че ако се спазват правилата и организацията на движение, преминаването по отсечките в ремонт ще става много по-безпроблемно, макар и с по-ниска скорост. Тапи се получават, когато недобросъвестни шофьори заемат аварийната лента и в стеснения участък вместо двете ленти да се влеят в една се получава тапа от три ленти, каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !