Ремонтират 690 000 кв. метра тротоари в София

OFFNews 19 април 2022 в 12:14 1356 0

Снимка Архив/ Сергей Антонов

Столичният кмет Йорданка Фандъкова стартира нова програма, по която ще бъдат ремонтирани 690 000 кв. м тротоари в София. 

Общината ще изтегли за целта инвестиционен заем от ЕИБ в размер на 50 млн. евро, още 10 за програмата ще бъдат осигурени от бюджета на СО. 

Това съобщи Фандъкова, която заедно със заместниците си по финанси Дончо Барбалов и по строителство инж. Ангел Джоргов, както и с председателя на СОС Георги Георгиев, представи проекта. 

Програмата ще включва нови настилки, понижаване на височината на тротоарите, тактилни ивици за незрящите хора, бордюри и антипаркинг елементи при необходимост. Ще се засаждат и дървета. 

20% от средствата ще се разпределят директно на районните кметове за изпълнение на техни програми за ремонт на тротоари в квартала, а останалите средства ще се управляват от Столична община и пряко от зам-кмета инж. Джоргов. 

Утре програмата ще бъде качена на страницата на Столична община, а след седмица предстои обществено обсъждане, каза още кметът Йорданка Фандъкова. Решението за реализацията на програмата предстои да бъде взето през юни, уточни председателят на СОС Георги Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови