Разобличиха мним хирург, предлагал операция в чужбина на дете

OFFNews 08 ноември 2017 в 15:32 4175 0

Снимка Господари на ефира

Мним хирург е предлагал услугите си на родителите на 13-годишно момиче, търсещи лечение в чужбина за детето си.

Мъжът е бил арестуван след разследване на предаването и полицията във Велико Търново. Задържаният се представял за коремен хирург от Ливан, а целта му била финансова облага.

От няколко месеца във Велико Търново се събират средства и се организират благотворителни мероприятия, за да може 13-годишната Никол да замине за лечение в чужбина. С близките на момичето се свързал мъж, представил се за д-р Рушен Мухамет – коремен хирург от Германия и член на борда на директорите на огромен медицински холдинг в Турция.

Под претекст, че иска да помогне на детето, мнимият хирург разгледал медицинската документация и заявил категорично, че всичките диагнози на малката Никол са объркани и тя има нужда от изследвания в чужбина. Псевдодокторът свързва родителите на болното дете с представител на холдинга, както и с хирург от София, опитвайки се да се представи за техен шеф.

"Господари на ефира" ще излъчат серия репортажи по случая, първият от които ще е този четвъртък, 9 ноември.

Междувременно много хора от цялата страна се мобилизираха да помогнат за събирането на средствата за лечение на Никол. Желаещите да се включат в благотворителната кампания могат да го направят по банков път или чрез PayPal:

IBAN: BG46 UNCR 7000 1523 0967 34 BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF
Никол Йорданова Георгиева
PAY PAL: [email protected]
https://www.facebook.com/groups/292310044507087/?ref=br_rs

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови