Радев за коронавируса: Имаме капацитета и силите да се справим със заразата

OFFNews 12 март 2020 в 13:25 1766 0

Имаме капацитета и силите да се справим с тази зараза, заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Плевен, където посети производствено предприятие. 

Радев даде пример с Плевен, като каза, че общината полага всички усилия да е мобилизирана и да няма прекъсване на технологичния процес. 

"Мерките са ясни. Не трябва политиците да се правят на лекари и обратното. Държавата трябва да помага с всякакви ресурси", подчерта президентът.

Той призова гражданите да спазват мерките, да са дисциплинирани и да се грижат за възрастните хора. Според него цялостното държавно внимание трябва да е насочено към лекарите.

Самодисциплината, самосъзнанието, максимално ограничаване на контактите, грижа за възрастните хора. Те са потенциално най-уязвимите. Нека подпомагаме ежедневното им битие, така че да ги разтоварим от ежедневни излизания, призова Радев.

Президентът посочи, че общественото здраве започва от грижата за медицинския персонал и допълни, че те са тези, които ще ни преведат през тази криза. 

"Нека не се всява паника. Да избегнем страховете, да не прекъсваме обществения живот и да не предизвикваме парализа", подчерта Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови