Радев: Ефективната отбрана е немислима без високи технологии

Светослав Метанов 06 май 2022 в 09:21 1571 3

Българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни. Това заявява президентът Румен Радев в приветствие по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива, заявява президентът Радев.

В приветствието си президентът отбелязва, че на светлия християнски празник Гергьовден българският народ засвидетелства своята признателност към Българската армия. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред загиналите за нашата свобода и независимост.

Политиците често оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче винаги е отмервало всекиму заслуженото. Ето защо Денят на Българската армия е сред най-старите и обичани празници в националния ни календар, посочва президентът.

Въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас, заявява държавният глава.

Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия, заявява президентът Румен Радев.

Държавният глава пожелава свети Георги Победоносец да дава сили на българските воини и да закриля България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

3

GB

06.05 2022 в 13:13

Технологии от изток ли? Като на "Москва"?

Не, благодаря!

2910

2

ivenco

06.05 2022 в 10:40

А после по радиото продължи да копае дъното.Кремълска под*лога.ПОЗОР

-5910

1

Един

06.05 2022 в 10:22

Да с чертежи за милиарди не става.
 
X

Да помогнем на украинските деца!