Радев: Безотговорното управление е отговорно за смъртта на 16-годишния Людмил

OFFNews 17 февруари 2021 в 15:01 3223 0

Президентът Румен Радев определи като най-важната тема в момента предстоящите парламентарни избори, като по думите му „залогът е огромен“. В Самоков държавният глава призова партиите да се позиционират върху необходими промени, които да сменят сегашният управленски модел.

"За съжаление, редица партии не се фокусират върху този основен проблем, а отново се хлъзгат върху примамливите обещания за заплати, пенсии и различни социални придобивки! Ще намерят ли сила да започнат най-сетне реална борба с корупцията, защото ако това не се случи, възпроизводството на този порочен управленски модел ни е гарантирано. По тези въпроси е необходимо партиите да се позиционират и да се ангажират сега. След изборите ще бъде късно!", каза президентът.

Той заяви, че не е изненадан от решението на депутатите да преодолеят неговото вето, свързано с т.нар. специален прокурор.

"Това е временно решение, явно под натиска на някаква конюнктура. И аз съм убеден, че то няма да просъществува в бъдеще, защото е в противоречие с Конституцията и с основни човешки права", подчерта държавният глава.

Радев каза още, че отговорни за смъртта на 16-годишния Людмил, убит от ток от шахта в София, са институциите.

"Липсата на прозрачност и отговорност в едно управление води до това, че институциите, започват да работят за определени кръгове. Оттам и такива уродливи инциденти", коментира президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!