Работници от "Стомана" за аварията в Перник: Мислехме, че е земетресение

OFFNews 19 май 2017 в 08:53 3188 0

„Това беше невероятен тътен. И друг път е имало подобни взривове, но ние помислихме, че е земетресение”, разказа един от работниците в "Стомана"-Перник пред bTV. Вчера в авария в завода рани тежко двама души, единият от тях е в много тежко състояние. 

Свидетел на инцидента става работникът Борислав Борисов, който е бил първа смяна и по време на аварията се е намирал в друга сграда.

„Изведнъж в цеха стана много светло, после всичко потъна в прах”, разказа друг негов колега, който е бил на мястото на инцидента.

„Хората се организираха много бързо, отидохме да видим какво се случва – вече бяха извадили двете момчета, бяха свалили от тях горящите дрехи, даваха им вода и чакахме линейка”, допълва той.

По думите му суматоха в цеха не е имало.

„В такива случаи първата помощ не е толкова адекватна като от лекар, но нямаме такова оборудване. Дрехите им падаха на парчета, гледката беше потресаваща”, допълват още работниците.

„Поискахме среща с ръководството, за да получим информация от какво е тази авария и да вземем мерки. Към момента нямаме отговор”, поясни Красимир Митов, председател на Националния синдикат „Защита”. По думите му ръководството на „Стомана” – Перник е „гузно” заради аварията.

Работниците се притесняват да влезнат отново в цеховете след инцидента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!