Работници от АМ-Черно море излизат на протести, готвят блокада на пътища

OFFNews 13 август 2021 в 08:14 1986 0

Снимка Архив

Работници на „Автомагистрали - Черно море“ започват серия от протести. Днес те ще блокират движението пред Министерски съвет, на кръстовище в Русе по пътя за Варна, при 165-ти км в района на Чирпан по магистрала „Тракия“ и пътен възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус“ край Шумен, съобщи БНР. 

Протестите са насрочени за 10,30 часа, причина за недоволството е неполучени средства от държавното дружество „Автомагистрали“. 

Проведени са срещи с екипа на служебния министър Виолета Комитова, като са получили обещание, че на коректните фирми ще бъде платено. До момента е забавено изплащането на заплати в размер на над 7,5 млн. лева и принудително спиране на работа във всички звена. Предстоят съкращения на служители.

Протестиращите декларират, че митингите нямат политически характер.

Протестът е заради близо 37 милиона лева, които държавното дружество е изработило за ремонта на участък от АМ „Тракия“, каза Петя Стоянова - зам. икономически директор на „Автомагистрали - Черно море“. Работата по проблемната отсечка е приключила в края на юни, но до момента плащане няма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови