''Работникът'', на когото Борисов подари сакото си, се оказа общинар от ГЕРБ

OFFNews 04 март 2021 в 15:51 9846 0

На умилителен жест станаха свидетели зрителите на излъчваните във фейсбук видеа на премиера Борисов. При един от епизодите Борисов се среща с работници, които строят магистрала "Хемус", говорят си шеги и закачки, а един от строителите много харесва сакото на премиера. Лидерът веднага го сваля от гърба си и му го подарява.

"След днешното посещение на строящата се магистрала съм и с едно сако по-малко. Янислав си го хареса и аз му го подарих. Това е най-малкото, което работниците заслужават", написа Борисов в социалната мрежа, публикувайки видео от събитието.

Ето го:

Оказва се обаче, че въпросният Янислав, уредил се със сакото на Борисов, всъщност е общинският съветник от ГЕРБ във варненската община Суворово Янислав Ангелов Великов, разкри сайтът boulevardbulgaria.bg.

Задочно потвърждение за самоличността на човека има в записи от заседанията на Съвета на Суворово в YouTube канала на общината - на първия клип може да се види, че той отговаря "за" на въпроса на председателстващия как ще гласува съветникът "Великов".

Същият човек се вижда и в блога на варненския депутат от ГЕРБ Павел Христов, който през септември 2020 г. публикува снимки от среща с "кметове, общински ръководители и общински съветници от партията в Суворово и Девня".

Пред сайта Фрогнюз, Яни с премиерското сако потвърждава, че наистина е общински съветник от ГЕРБ. Ето и част от разговора.

- Вие какво правихте там?

- Аз тук си работя. Началник съм на механизацията. А кой ви каза, че съм общински съветник?

- Надавам се, не е тайна, пък и в интернет тази информация може лесно да се намери. Предполагам не криете този факт.

- Не искам, по принцип, много да се…., но няма проблеми.

Янислав Великов твърди още и че не е знаел, че там ще идва премиерът и че за първи път го вижда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови