Работник на поточна линия за боклук намери и върна портфейл

Мая Младенова 30 юни 2017 в 13:02 10250 2

Снимка Pixabay

Служител на поточна линия за боклук в пловдивското село Шишманци намери и върна откраднат портфейл на притежателката му.

Случката разказа пред OFFNews Елица Бириджикoва от Пловдив, която вместо да се реди на опашки за нови документи, си получила старите по най-неочакван начин. А късметлийската й история дори не свърша дотук.

Потрфейлът бил откраднат в понеделник от детска количка, докато Елица пазарувала в магазин от голяма верига за облекла в Пловдив. Сигурна е, че кражбата станала именно там, защото няколко минути по-рано бръкнала в чантата да потърси памперс и портмонето било на мястото си.

Още докато била в магазина, видяла, че чантата е отворена и портфейлът липсва. Уведомила охраната, но не получила съдействие нито от тях, нито от управителя. Отговорили й, че нямат право да преглеждат записите от камерите, ако полицията не ги изиска. Не й остава друго освен да подаде жалба в районното. Оттам й обяснили, че трябва да изчака два дни и да си извади бележка за откраднати документи, за да й изкарат нови.

В сряда, когато трябвало да направи това в полицията, й звъннали от кабинета на личния лекар на децата й. Попитали дали не е губила документи. С лекаря се свързал човек, който открил портфейла, а вътре била и визитката на педиатъра. "За втори път визитка ми спасява документите. Преди 3-4 месеца пак една майка ми го върна", казва Елица Бириджикова. 

Срещнала се с човека, който се оказал началник на поточната линия за боклук в Шишманци. Работещите на поточната линия видели портфейла и търсили как да се свържат с притежателя. "Много бях щастлива, че всички документи са вътре, макар и без парите. Днес се обадих в районното да кажа, че са ми върнали документите и да питам каква е процедурата. След малко ми се обади следователката и ми съобщи, че са хванали извършителите и следващата седмица трябва да се видим да ми възстановят парите", не може да повярва Елица. В портфейла имало 150 лева.

Служителят, върнал портфейла, сподели пред OFFNews, че и друг път с негови колеги са намирали документи. Той не смята, че е нужно името му да се знае, въпреки че е извършил добро дело. "Това ни е работата - обработваме боклука. Ако видим портфейл и има адрес или телефон, ги връщаме", добавя човекът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

30.06 2017 в 17:59

Значи, имам молба към хората, на които "Това ни е работата - обработваме боклука. Ако видим портфейл и има адрес или телефон, ги връщаме".

Ако намерят документи или портмоне, опаковани в нещо депутат там, министър, друго такова, даже да има телефон и адрес - НЕ ги връщайте! Пуснете ги нататък за обработка с останалия редовен буклук.