Пуснаха тока в Люлин, аварията е отстранена през нощта

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2015 в 06:07 2097 3

Електрозахранването на всички засегнати от пожара клинети в столичния квартал Люлин е възстановено през нощта, съобщи ЧЕЗ България.

Причина за разразилия се пожар в колектор на компанията е външна намеса – опит за кражба на меден кабел.
Въпреки загасените през нощта от Пожарната пламъци, екипите на ЧЕЗ бяха затруднени да започнат дейности по подмяна на повредените кабели заради дима в колектора. Наложи се отново да бъде използвана техника на Пожарната за отвеждане на отровните газове. Едва след това аварийните екипи можеха безопасно да влязат в колектора под земята и да започнат възстановителните работи. Междувременно голяма част от клиентите бяха захранени по алтернативни схеми с цел минимизиране на създадените неудобства, уточняват от компанията. 

“Колегите работиха под земята, непрестанно, при изключително трудни условия, намалена видимост и с маски. Наложи се да подменят голяма част увредени кабели, като само преди година всички кабели в колектора бяха сменени с нови. Цял ден ни съпътстваха непредвидени ситуации, но към 22 ч. почти навсякъде електрозахранването беше възстановено, а сега вече всички клиенти имат ток.“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.
Подменен е и изгорелият вследствие на кражба на масло трансформатор в столичния квартал Надежда. Вследствие на посегателството близо 400 клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в почивния ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!