Пуснаха Кристиян Бойков от ареста

OFFNews 18 юли 2019 в 17:01 9884 3

Снимка Facebook

Кристиян Бойков.

Кристиян Бойков, който беше арестуван и обвинен, че е разбил сървърите на НАП и е източил и публикувал личните данни на 5 милиона потребители, излиза от ареста.

Това е станало, след като Софийската градска прокуратура е решила да му наложи мярка за неотклонение „Подписка“ и е наредила той да бъде пуснат от ареста.

Мотивите за вземане на най-леката мярка за неотклонение са събиране на допълнителни доказателства по делото, обосноваващи изменение на обвинението му в по-леко наказуемо престъпление - в такова по чл. 319 б ал.2 НК. Установено е, че К.Б неправомерно е копирал компютърни данни от сървър на НАП, но деянието е извършено срещу информационна система, която не е част от критичната инфраструктура. Това е установено от писмо на НАП, получено днес в прокуратурата.

Съобразени са данните за чистото съдебно минало на К. Б., добрите характеристични данни и младата му възраст, размерът на наказанието за престъплението по чл. 319 б ал.2 от НК/ лишаване от свобода до 3 години и глоба до 5000 лева/, както и задължителното прилагате на института на освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по реда на чл. 78А от НК.

К.Б. е освободен от следствения арест в изпълнение на разпореждането на СГП.

Разследването по делото продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

3

Toni2019

18.07 2019 в 22:53

Мислете логично. Ако не ни бяха пуснали невинен да ни позанимават петъка обществената енергия щеше да ескалира в още по-неудобни въпроси. Вместо това дойдоха събота и неделя и темата ще бъде затворена. Може да се сещаме, но енергията е туширана.

Опитни са, а народът си е само от балъчета, които помнят по ден два колкото медиите им дадат. Тази тема спре ли да се коментира по медиите е затворена, а се случи нещо ужасно... но да не навлизам в детайли знаете колко са инвестирани и състоянието на институциите. Това беше просто пример - нов повод да ги изметем.

11024

2

Комита

18.07 2019 в 18:08

Всички трябва да ги осъдим! Преди час свалих изтеклата информация "като стой, та гледай", та сега се дивя какво има вътре за мен и родата.

Трети ден файлът си стои в сайт за анонимно споделяне и всеки може да си го дръпне необезпокояван, докато Младен "кучето е животно" Маринов и тоя шут Явор Колев дрънкат глупости, вместо да подадат оставки.

14469

1

случайно прочетох

18.07 2019 в 17:17

Радвам се за Кристиян, че е свободен.
Дано ги осъди!