Пускат готовия участък от пътя София-Перник до 15 октомври

Намериха пари и за пътя Рударци-Кладница

OFFNews 01 октомври 2021 в 17:01 1992 0

До 15 октомври ремонтираният участък по пътя София - Перник през Владая ще бъде пуснат в движение, обяви кметът на Перник Станислав Владимиров след среща с регионалния министър Виолета Комитова.

Поставени са въпроси и за други пътни отсечки в региона, където често се образуват километрични опашки. На срещата присъстваха кметове от населени места в региона и лидерът на „Изправи се. бг“ Мая Манолова.

През зимата движението между София и Перник в ремонтирания участък ще се осъществява и в двете платна, като след отварянето на обновения път ще бъдат извършени дейности по трасето, което се ползва и в момента, обясни кметът на Перник Станислав Владимиров.

"Поставихме проблема за пътя Драгичево-Рударци-Кладница - изключително натоварен участък. Там едно свлачище направи така, че този път в момента е неизползваем. Имаме уверението от директора на АПИ, че пътят ще бъде завършен до 1 декември", добави той.

Шефът на АПИ Ивайло Денчев обясни, че първоначалната сума за ремонт е изчислена малко над 600 хиляди лева, но вече е ясно, че ще са необходими малко под 1 милион.

"Средствата за доставянето на еластичните огради са осигурени целево от МРРБ. Средствата за маркировка - от порядъка на около 50 000 лева, са от нашия бюджет, а Рударци-Кладница, след като бъде завършен обектът, тогава мога да ви кажа какви средства ще отидат за него", каза той.

"Намерили сме някакви решения, поставили сме срокове и смятаме да ги изпълним, но предлагам да не се хвалим преди да сме свършили работа", каза министър Комитова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews