Пускат движението по Околовръстното между ''Младост'' и ''Горубляне''

OFFNews Последна промяна на 05 декември 2020 в 17:33 3690 0

От утре се пуска движението по ремонтирания близо 2-километров участък на Софийския околовръстен път между "Младост" и "Горубляне". За това съобщи премиерът Бойко Борисов във фейсбук профила си.

Ще има временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи, обяснява той.

Отсечката е част от реконструкцията на 6 км между ж. к. „Младост“ и АМ „Тракия“. Изгражда се 6-лентов път със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. Преди един месец пуснахме още 2,5 км от Южната дъга от връзката с магистрала „Тракия“ до п.в. „Герман“.

"Ремонтът на Околовръстното е наш ангажимент към всички столичани и гости на София. Ние ще го изпълним, както изпълнихме обещанието да направим Южната дъга, Северната скоростна тангента, Западната дъга и метрото. Модерната пътна инфраструктура е не само удобство, но и допълнително спокойствие за всички участници в движението", пише още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови