Пускат движението по част от Северната скоростна тангента

OFFNews Последна промяна на 22 август 2017 в 16:20 1275 0

От 1 септември ще бъде пуснато движението по южното локално платно на Северна скоростна тангента в участъка от бул."Рожен" до бъдещия пробив "Рожен", съобщи Столична община.

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на обекта заедно със заместник-кмета по направление транспорт Евгени Крусев. Изграждат се нови пътни платна с циментова стабилизация, нови бордюри, тротоари и осветление.

След 1 септември работата ще продължи в следващите планирани участъци. Локалното платно на Северната тангента осигурява връзка със северните територии на София като кв."Требич", с.Мрамор.

Кметът Фандъкова провери и изпълнението на бул."Монтевидео" в кв."Овча купел". Продължава изграждането на 1.3 км нов булевард, като се изпълнява канализация и водопровод, както и сградни отклонения за ВиК мрежата.

Едновременно с това се работи и по изграждане на ново улично осветление, тръбна мрежа за подземни комуникации. Ще се изграждат нови пътни платна, тротоари и велоалея. Обекткът се изпълнява по график и се очаква да завърши
до средата на ноември.

Кметът Фандъкова поиска от изпълнителя да осигури пешеходен достъп до спирката на градския транспорт.