ПСС и OFFRoad-Bulgaria.com с първо съвместно учение по новите маршрути на Витоша

OFFNews Последна промяна на 22 юни 2014 в 10:21 3591 4

Снимка ПСС

Вчера екипи на софийския отряд на Планинската спасителна служба и Мобилната спасителна служба на OFFRoad-Bulgaria.com проведоха първото по рода си съвместно учение с цел отработването на общи спасителни операции.

Групата от ПСС потегли от база "Алеко" и обходи високата част на Витоша от изток и юг, като през това време екипът на ММС потегли от село Бистрица и обходи подстъпите, по които се достига единствено с джипове от същата страна на планината.

Двете групи се събраха над село Чуйпетльово.

Терените, които ПСС и МСС обходиха, са в частта на Витоша, в която дирекцията на природен парк "Витоша" изгражда нови маркирани трасета за пешеходен и вело туризъм.

В следващите месеци се очаква тези местноси на по-дивата част на планината да бъдат по масово посещавани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.06 2014 в 16:00

а запетайка?

23.06 2014 в 14:32

Абе, Глупак, как може да кажеш че ПСС заключват подслони?!?!?!? Или си от онази група, кочто иска да засъсипе БГ? ПСС Нямат контролни функции, ПСС са последната дупка на скапания БГ кавал, и все пак ПСС е единствената структура , която може да окаже адекватна Доброволна помощ в планината. А за това че си заебават семействата с риск и търсят идиоти като последните наркоманчета в Стара Планина, за 24 часа, тези Мъже получават по 10лв.!!!! Да ти се сера и на държавата и на простото чалга население!!!!

22.06 2014 в 12:57

Аз може ли да попитам кога ПСС ще спрат да заключват заслони на Витоша?? Защото ако продължават така, все по-често ще има нужда от "съвместни спасителни операции"... -_-

22.06 2014 в 12:21

Малко по-внимателно с правописа другари.