Психолог работи със съучениците на починалото в Кърджали дете

OFFNews 21 декември 2021 в 07:52 4983 0

Виолета Богданова

Снимка btvnovinite.bg

Виолета Богданова

Психологът и педагогическият съветник на Основно училище "Св. св. Кирил и Методий" започнаха работа със съучениците на починалото в час 10-годишно дете.

Четвъртокласникът припадна преди началото на първия час вчера и издъхна.

Спешният медицински екип, който пристига 4 минути след обаждането, заварва детето без дишане и без сърдечна дейност и започва реанимация, разказва директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали Атанас Митков пред bTV. В болницата усилията продължават повече от час, но медиците не успяват да върнат момчето към живота.

Детето не е било диагностицирано с придружаващо заболяване. Момчето е спортувало, обичало е футбол.

В понеделник влязло в клас 20-ина минути преди първия час - по английски. "Сяда на чина си, без да сваля връхната си дреха и минута може би след това му прилошава и пада", казва психологът на училището Виолета Богданова. Получава първа помощ от медицинската сестра и през това време се обаждат за линейка.

"Много голям е шокът за съучениците, за учителите. Никой не може да повярва, че това прекрасно дете вече не е сред нас. Той няма отсъствия, той изобщо не се е разболявал. Нямаме информация да е боледувал често и да има някакви здравословни проблеми", допълва Богданова.

Назначената съдебно-медицинска експертиза трябва да установи причината за смъртта на детето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews