Психиатри ще установяват състоянието на мъжа, ударил 7 коли във Варна

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2020 в 16:23 2012 0

36-годишният Радослав Д., който удари пешеходка и причини значителни щети на седем автомобила във Варна, ще бъде настанен за 30 дни в психиатрична клиника за изготвяне на психиатрична експертиза.

Това реши днес състав на Варненския районен съд, с което бе уважено искането на Районната прокуратура. Експертизата ще трябва да установи дали поведението му по време на извършените няколко пътнотранспортни произшествия е било болестно или е бил под въздействието на психотропни и наркотични вещества.

Инцидентът с Радослав Д. се случи на 2 юни. Около 11:33 часа бащата на мъжа подал сигнал, че синът му се е качил на семейния автомобил и е потеглил, за да се „крие от мафията, която го търсела, за да го убие“. Мъжът обяснил, че синът му е с диагноза биполярно разстройство още от 19-годишна възраст.

До издирването на автомобила на Радослав той успял да нанесе значителни щети по седемте автомобила, които срещнал по време на рисковото си шофиране из Варна. При маневра ударил два пъти пешеходка, като й причинил телесни повреди.

След задържането Радослав отказал тест за алкохол и наркотици. Разследването по образуваното досъдебното производство е установило до момента, че 36-годишният водач е системен нарушител по Закона за движение по пътищата със справка от четири страници. На 1 юни тази година свидетелството му за правоуправление е било отнето заради неплатени глоби. От 18 до 29 май 36-годишният мъж е бил на лечение в добричката психиатрична клиника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови