Проверката на СО: Има нарушения в приема по болест на деца в градините

OFFNews 10 април 2018 в 15:29 3394 0

Детски градини в София са приемали деца с хронични заболявания и специални образователни потребности над разрешения по наредба максимален брой.

Това показва проверка на Столична община по сигнали на Националния комитет за иновативно образование за нарушения в "Звънче" и "Детелина" в район "Триадица", съобщиха от Комитета. В яслените и градинските групи в София можеше да се приемат до 10 деца със заболявания на място в детското заведение. 

Проверката в двете детски градини разкрива, че нормативът е надхвърлен. Директорите на заведенията са предупредени, че при подобно нарушение ще получат дисциплинарно наказание, става ясно от отговора на Мария Минчева, шеф на дирекция "Образование" в СО. Всички родители са представили валидни документи за заболяванията на децата си, обяснява още Минчева. 

От Инициативния комитет разпространиха и нов запис, в който се чува как директорка на детска градина в столицата обяснява на майка, че трябва да осигури документ за хронично заболяване на детето си, което иначе вече е записано и посещава институцията. Става дума за детска градина "Буката". 

Столичният общински съвет вече прие нови правила за прием в детските градини, като намали наполовина местата за деца със заболявания. Те ще се приемат през електронната система, за да има по-голяма прозрачност и да се избегнат съмненията за прием по втория начин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!