Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Протестите в Асеновград спират за две седмици

843 души без адресна регистрация вече са напуснали града

OFFNews 10 юли 2017 в 20:01 3994 2

Снимка БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов се срещна днес с представители на Инициативния комитет в Асеновград. Постигнато е съгласие за спиране на протестите за срок от две седмици срещу конкретни ангажименти за въвеждане на ред в квартал „Лозница“, съобщават от правителствената пресслужба.

На срещата са присъствали главният секретар на МВР Младен Маринов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев.

Главен комисар Младен Маринов е докладвал, че полицията ще запази засиленото присъствие в квартала.

При извършените досега проверки са установени 843 лица без адресна регистрация, които вече са напуснали града.

Установени са и десетки незаконни постройки, за които са започнали процедури за принудително отстраняване.

Притесненията, изразени от представителите на Инициативния комитет, са за продължаващи заплахи от граждани от ромски произход към работещи близо до квартал „Лозница“, тенденция на преселване на роми от съседни общини към Асеновград, размера на социалните помощи, стимулиращи преселването на хора без адресни регистрации, както и неясното финансиране за скъпоплатени юристи, защитаващи арестуваните за побоя 11 лица.

Според правителствената пресслужба, гражданите от Инициативния комитет и вицепремиерът Симеонов са се съгласили, че държавата е изпълнила своя ангажимент за повече полицейско присъствие в „Лозница“, бързо разследване на извършените престъпления, започване на процедури от страна на общината за премахване на незаконните постройки и проверки на живущите там без адресна регистрация.

Инициативният комитет спира протестите в Асеновград за период от две седмици срещу поети от Симеонов, главния секретар на МВР и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството допълнителни ангажименти за осигуряване на постоянна охрана на спортуващите в язовир „40-те извора“ деца и започване на работа за откриване на полицейски участък в квартал „Лозница“.

След разговор с вицепремиера директорът на Напоителни системи Снежина Динева е издала забрана за къпане в язовир „40-те извора“, като в рамките на 24 часа ще бъдат поставени указателни табели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

1

рамбо

10.07 2017 в 21:34

Властта постигна целта си, да неглижира и прекрати протестите. Ленторезача упорито се криеше от хората, даже на погребения в чужбина ходи, но там не. На телевизиите беше спусната директива да не отразяват протестите. Сравнете това с денонощните предавания на живо на лумпенизираните протестъри от 2013-2014 и се вижда колко са национални нашите национални медии. И ето днес новия пудел изпълни мисията си- срещу мъгляви неясни обешания всичко свърши. Урааааа
 
X

Да помогнем на украинските деца!