Протестите на тютюнопроизводителите от Гоцеделчевско продължават

OFFNews 21 януари 2014 в 12:57 3125 2

Протестите на тютюнопроизводителите от Гоцеделчевско продължават
Протестите на тютюнопроизводителите от Гоцеделчевско продължават

Тютюнопроизводителите от Гоцеделчевско продължават да протестират срещу ниските изкупни цени, предлагани от фирмите и умишленото, според тях, забавяне на кампанията. В 5 села децата не са отишли и днес на училище.

Жителите на Вълкосел днес решиха децата им да отидат на училище, за да не се спрат семейните надбавки. В момента хиляди тютюнопроизводители са блокирали пътя Гоце Делчев - Пловдив в района на село Кочан. Утре от всички села, в които има протести, се събират в село Абланица, откъдето е родом заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов.

Най-радикално настроените жители на Вълкосел, които миналия петък поставиха началото на масовото недоволство, днес решиха децата им да отидат на училище, за да не се спират семейните надбавки. В момента хиляди тютюнопроизводители са блокирали пътя Гоце Делчев-Пловдив в района на село Кочан.

До края на седмицата група народни представители ще внесат в парламента предложение за промяна в Закона за тютюна, даващ правото на производителите да продават 10% от продукцията без наложен акциз, каза депутатът от района Ахмед Башев. Искането бе внесено вчера в МС и НС от Съюза на производителите на ориенталски тютюни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!