Протестиращи блокираха Цар Освободител и Дондуков

OFFNews 01 ноември 2020 в 19:47 4408 0

Протестиращи блокираха движението по столичните булеварди "Цар Освободител" и “Дондуков“.

Малка част от демонстрантите останаха пред президентството, където сега се събират антиправителствените протестиращи, организирани от Отровното трио. Останалите са пред сградата на Министерски съвет, която се пази от полицейски кордон.

Викове "Оставка" и бунтовни песни огласят т. нар. триъгълник на властта в 116-ата вечер на протеста.

На днешния Ден на будителите политически речи няма. Ораторите на трибуната четат текстове на Захари Стоянов, Ботев, Левски, Паисий Хилендарски, Неофит Рилски. Звучат ръкопляскания.

В центъра на столицата има засилено полицейско присъствие, тъй като се очаква да бъдат блокирани ключови булеварди.

От площад “Народно събрание“ тръгна факелно шествието на политическа партия “Възраждане“ в защита на действащата конституция.

Тук симпатизантите, които дойдоха от Орлов мост, с запалени факли, с портрети на Ботев, Левски и Захари Стоянов - се обявиха срещу проекта за нова конституция, внесен от ГЕРБ, ОП и "Воля". Според тях тя той е “кризисен PR“ и опит на управляващите да се задържат на власт, за да могат “те да организират изборите“.

Шествието пое с озвучителна техника по бул. “Цар Освободител“, който е блокиран за движение. Активистите на партията минаха край Министерството на правосъдието, Съдебната палата и стигнаха фонтана на президентството, където се провежда традиционният протест, организиран от Отровното трио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови