Протестът в Бояна успя, Боримиров няма да строи футболни игрища

OFFNews 29 април 2021 в 18:29 3631 0

Протестът на жителите на столичния квартал Бояна срещу изграждането на платен спортен комплекс върху един от малкото незастроени общински терени в района успя. Проектът няма да се реализира. Това се разбра от публикация на столичния кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук.

"Игрището в кв. „Бояна“ остава в сегашния си вид – с естествена трева и напълно свободен достъп за всички боянчани и софиянци. Днес се срещнах с част от гражданите, които протестираха срещу проекта за изграждане на футболни игрища с изкуствена трева, кортове за тенис, съблекални, бистро и детска площадка на бившия футболист от националния ни отбор Даниел Боримиров. През седмицата се срещнах и с г-н Боримиров, който отговорно и с разбиране се съгласи да не реализира проекта на игрището в „Бояна“, написа тя в социалната мрежа.

Фандъкова уточнява, че договорът за наем на терена за срок от 10 години и изграждането на спортните обекти е бил сключен по решение на Столичния общински съвет, прието с пълно единодушие от всички политически сили през 2019 г. Тя обаче отчита като пропуск, че проектът не е бил представен от районната администрация на гражданите от квартала, за да се чуят навреме аргументите на местната общност, с които тя заявява, че е съгласна.

В София има много места, които се нуждаят от нови възможности за спорт, така че моят ангажимент към г-н Боримиров е той да реализира проекта си на друго подходящо място в града ни, казва още Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови