Протестът на перничани ще се премести на жълтите павета в София

OFFNews 29 декември 2019 в 17:10 5317 5

Снимка БГНЕС

Намерение протестът заради водната криза в Перник да се премести в центъра на София заявиха жителите на миньорския град, които днес облякоха жълти жилетки и демонстрираха пред общината на Перник. Това ще стане в началото на 2020 г., от която ни делят два дни, съобщи БНР.

Списъкът с исканията на перничанио е дълъг. Те поискаха съд и присъди за виновниците за водната криза, незабавни оставки на министрите на екологията Нено Димов и на регионалното развитие Петя Аврамова и на ресорните им заместници и "не" на увеличението на водата.

"Всички виновници, а те имат имена, да бъдат съдени, защото това в момента е едно варварство срещу жителите на нашия град".
"Държавата да поеме всички разходи по плащане на вода на перничани, докато трае водната криза", пожелаха жителите на Перник.

В протеста се включи и лидерът на Национален синдикат "Защита" Красимир Митов, който обяви, че "ако исканията не бъдат изпълнени до 5 януари, множеството ще тръгне към София и няма да се оттегли, "докато не бъдат изпълнени исканията".

В столицата перничани ще бъдат подкрепени от членове на синдиката от всички краища на страната, обеща Митов. Той изрази опасения, че заради водната криза е възможно да спрат да работят и структуроопределящи предприятия, което на практика ще обрече Перник на гибел.

Камелия Радева, която е един от главните организатори на протеста, заяви, че в София Перник ще отиде със сурвакарите. "Нека пренесем нашата сурва на жълтите павета", каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

5

order

30.12 2019 в 09:52

КОГАТО НАЦИСТИТЕ ДОЙДОХА ЗА МЕН
Мартин Нимьолер
превод: Борис Борисов и Александър Ножаров
Когато нацистите дойдоха за комунистите,
аз мълчах;
не бях комунист.
Когато затвориха социалдемократите,
аз мълчах;
не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за профсъюзите,
аз мълчах;
не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите,
аз мълчах;
не бях евреин.
Когато дойдоха за мен
- вече не бяха останали хора,
които да ме защитят

5300

4

квазимодо

29.12 2019 в 22:46

А сега докарайте и Корнела да ви яхне. Тъкмо става от масата. Още малко и няма да може да влиза в парламента , ако не отворят и двете врати. Не позволявайте върху вашето гадно положение да си правят личната политика, безскрупулните комуняги.

5300

3

квазимодо

29.12 2019 в 22:38

Хайде няма нужда. Всички ви съчувствате , ама сега и ние да перем кирливи ризи. Имаме си достатъчно протестери в София. Хванете си кмета, областния, шефа на Ви К и ги обесете на площада. Като заревете тука и водата ще дойде. Не няма. Съпричастен съм но не е редно. Вече всеки сопол блокира магистрали, пътища , ако му се накриви капата.

15509

2

Бухльо

29.12 2019 в 20:39

Перничани протестират, а останалите гледаме. Затова същото ще ни дойде и на нас на главата.

705

1

order

29.12 2019 в 18:20

А Перник няма вода и се надига!!!!!

"Нощта ражда из мъртва утроба
вековната злоба на роба:
своя пурпурен гняв -
величав..."

"Мъглиж бе пръв..."




При всички случаи правителството и байхУЙя не са виновни....те никога и за нищо не са виновни!!!!!
Виновни са земята, небето, слънцето, комунистите(байхУЙя и 75% от ГЕРП са комунисти), предишните управляващи, а предишни са байхУЙя-2, преди него е пък байхУЙя-1 ....

+++

А иначе.....
САЛ ТОЙ ЦЕЛИЯТ Е В БЯЛО(непорочен)!!!!........


Та по тоя повод ВИЦА за байхУЙя със страшният номер. ........ ..............
《„Излизам аз на манежа, целият в бяло –..... бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки и бели чорапки, – ....оркестърът свири туш, над манежа се издига огромен бял балон, аз вадя бял пистолет, прожекторите гаснат, аз стрелям, прожекторите светват –..... целият цирк в л@йн@, само аз в бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки и бели чорапки…оркестърът свири туш.....“》