Протест в София срещу пускането на прегазилия 15-годишния Филип пиян шофьор

OFFNews 21 февруари 2024 в 20:09 1291 0

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Протест на столичната улица "Гурко", там където бе убит 15-годишния Филип Арсов, който бе прегазен на 2 септември от пияния Петър Тодоров. Вчера той бе пуснат под домашен арест с решение на Софийския градски съд. 

Събралите се блокираха временно кръстовището на софийските улици "Ген. Гурко" и ул. "Цар Иван Шишман" и покриха пешеходната пътека с цветя, предаде БТА. 

Демонстрантите почетоха с едноминутно мълчание паметта на Филип и настояха мярката за неотклонение да бъде променена на по-строга. Присъстват и близки на жертви в катастрофи.

По време на демонстрацията кръстовището беше временно затворено. В района имаше засилено полицейско присъствие.

След това протестиращите се отправиха към Министерството на правосъдието (МП), за да изразят своето недоволство. Те пожелаха да се срещнат лично с министъра на правосъдието Атанас Славов. Последва отказ от страна на полицаите с думите срещата да бъде уговорена в работното време на правосъдното ведомство.

Протестът продължи пред сградата на МП, със засилено полицейско присъствие. Организаторите съобщиха, че в петък рано сутринта протестиращите ще бъдат отново пред ведомството, за да поискат среща със Славов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика