Протест в Пловдив срещу руската инвазия в Украйна

OFFNews 25 февруари 2022 в 22:03 3044 0

Снимка БТА/Боян Ботев

Протест в знак на солидарност с Украйна и срещу руската инвазия в страната се проведе в Пловдив тази вечер.

Украински граждани, живеещи в Града под тепетата се събраха пред Централната поща, за да кажат публично НЕ на войната в Украйна, да благодарят за солидарността на България и да отправят призив за помощ.

В Пловдив живеят и работят над 300 украински граждани.

Снимки: БТА/Боян Ботев

Русия нападна Украйна призори вчера, 24 февруари, по заповед на президента Владимир Путин. Боеве се водят на много места в страната, Русия обстрелва Украйна по въздух и удря по суша. Жертвите и от двете страни са десетки. Разрушени са сгради.

Западът застана зад Украйна. Великобритания, САЩ и ЕС обявиха предприемането на санкции срещу Русия и лично срещу президента Путин и външния министър Сергей Лавров. 

'Мир, а не Трета световна война!': протестите срещу руската инвазия в Украйна в снимки

Гражданите на редица страни излязоха на улиците на протести срещу руската агресия и в защита на мира в Украйна. Демонстрациите в самата Русия са забранени и смазвани от полицията, вчера над 1700 души от осмелилите се снощи да излязат по улиците и да издигнат плакати с призиви за мир в руски градове бяха арестувани. Тази снимка на "Ройтерс" от многолюдната демонстрация в Санкт Петербург обаче днес обиколи света:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови