Протест в къмпинг ''Смокиня'' заради нова заповед

OFFNews 27 юни 2021 в 14:37 3281 0

Снимка Кадър: bTV

Десетки протестиращи са се събрали в къмпинг "Смокиня", за да изразят недоволството си от новата заповед на министъра на околната среда и водите Асен Личев, с която къмпингът на практика няма да съществува. 

Преди дни екоактивисти изпратиха становище до президента, премиера и седем министерства, в което настояват наредбата да бъде отменена. Според тях наредбата директно отключва забрана за свободно къмпиране.

"Въпросното законодателство, с всички съмнения за лобистка "патриотична" поправка, премина през солидно мотивирано президентско вето, а постановката, заложена в чл. 24в дава всички основания да бъде считана за противоконституционна като за нея няма произнасяне на Конституционния съд", категорични са оттам.

Според собствениците на бунгала заповедта премахва този вид туризъм. "Не можеш да предложиш бунгало на 50 години, хората не са дошли на сървайвър", казва Зоя Недева - собственик на бунгало, пред бТВ.

Друг собственик призова министърът да изпрати комисия на място и заповедта да бъде оттеглена, тъй като с нея се връзват ръцете на хората, държащи бунгала. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови