Протест блокира центъра на София

OFFNews 23 май 2024 в 13:09 1319 0

Снимка Магдалина Минчева

Протестно автошествие под наслов "Стоп на беззаконието по пътищата" блокира центъра на София. В него се включват сдружения на родители, чиито деца са загинали в катастрофи, таксиметрови шофьори и протестиращите срещу реорганизацията на бул. "Патриарх Евтимий". Европейският център за транспортни политики също се включи в недоволството, съобщават от Нова. 

Поводът за протеста е делото, което ще се гледа днес - за 15-годишния Филип Арсов, който миналата година беше убит на пешеходна пътека в София от шофьор, употребил алкохол.

"Искаме са кажем стоп на беззаконието в държавата", каза основателката на сдружение "Ангели на пътя" Петя Иванова.

Зам.-председателят на Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България Боян Василев пък заяви, че не е съгласен с начина, по който се управлява столицата.

"Тук сме, за да подкрепим семейството на Филип в болката, която преживяват. Тук сме да подкрепим жителите на Гурко", допълни Ангел Попов – експерт в Европейския център за транспортна политика.

Протестиращите се движат по бул. "Цариградско шосе", бул. "Васил Левски" до "Петте кюшета". Оттам ще започне пешеходно шествие, което ще стигне до Съдебната палата и ще продължи до сградата на Общината на ул. "Московска" 33.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София