Променливо и хладно време, сняг по високите части на планините

OFFNews 22 септември 2022 в 07:00 1200 0

Витоша

Снимка Архив

природен парк "Витоша"

През деня ще има променлива облачност. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София около 14°, според прогнозата на НИМХ.

Над Южното Черноморие ще бъде предимно облачно с валежи, които след обяд ще спрат, а облачността ще се разкъса. По северното крайбрежие ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максимални температури: 18°-20°. Температурата на морската вода от 15° северното крайбрежие до 22 по най-южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива, по-често значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд, над около 1800 сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 1°.

В петък ще има променлива облачност, на места с валежи от дъжд, предимно слаби; в планините над 1800 метра ще превалява сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Ще бъде хладно за периода, с минимални температури в повечето места между 4° и 9° и максимални - между 15° и 20°. През почивните дни и в началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево. В събота главно над източната половина от страната ще има временни увеличения на облачността, без валежи, а вятърът ще остане от запад-северозапад, през втората половина от деня ще се завърта към югозапад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови