Променят маршрута на автобуси заради новото метро в Овча купел

OFFNews 22 април 2021 в 13:35 4141 0

От събота, когато тръгва метрото в район Овча купел, да се променят маршрутите и разписанията на автобусни линии 45, 59, 60, 73, предлагат председателят на комисията по транспорт в СОС Карлос Контрера и зам.-председателя Зафир Зарков. 

Целта на промените е пътниците да имат връзка с метростанциите.

Автобусна линия № 59 - маршрутът на линията да се удължава от автостанция Княжево до автобусно обръщало в кв. Овча купел (Метростанция Мизия). От автостанция Княжево по бул. „Цар Борис III", наляво по ул. „Княжевска", надясно по ул. „Евлия Челеби", наляво по бул. „Никола Петков", надясно по ул. „Монтевидео" до крайна спирка с код 0361 кв. Овча купел (връзка с метростанция Мизия) двупосочно.

Автобусна линия № 45 – маршрутът да се скъси от метростанция Вардар до ж.к. Западен парк. Предложението е линията да се движи по маршрута си от метростанция Вардар до спирка с код 0292 Бул. Вардар, надясно по бул. „Възкресение" и по маршрутите на автобусни линии №№ 72 и 77 до крайна спирка с код 0620 ж.к. Западен парк двупосочно.

Автобусна линия № 60 - от обръщателно колело в ж.к. Овча купел 2 (начална спирка с код 0684) по бул. „Президент Линкълн", надясно по ул. „Монтевидео" (връзка с метростанция Мизия), наляво по ул. „Боряна", ул. „Любляна", наляво по бул. „Овча купел" (връзка с метростанция Овча купел) и по маршрута до Централна гара – двупосочно.

Отпадналата част от маршрута на автобусна линия № 45 в кв. „Овча купел“ след скъсяването да се поеме от автобусна линия № 60. 

Автобусна линия № 73: в посока ж.к. Гоце Делчев: от обръщателно колело в ж.к. Овча купел 2 (начална спирка с код 0684) по бул. „Президент Линкълн", надясно по ул. „Монтевидео" (връзка с метростанция Мизия), наляво по бул. „Никола Петков", наляво по ул. „Любляна", надясно по бул. „Овча купел" до кръстовището с бул."Цар Борис III”. Направо по ул. „Тодор Каблешков", наляво по бул. „България", надясно по бул. „Гоце Делчев” и по маршрута до ж.к. Гоце Делчев.

в посока ж.к. Овча купел 2: по маршрута си до кръстовище бул. „Гоце Делчев"/ бул.„България", наляво по бул. „България", надясно по ул. „Тодор Каблешков" , бул. „Овча купел", наляво по ул. „Любляна", надясно по бул. „Никола Петков", надясно по ул. „Монтевидео" и по маршрута си до ж.к. Овча купел 2.

С предложението за двупосочно движение на линията по ул. „Любляна", продължаването й по бул. „Овча купел“ и ул. „Тодор Каблешков“ до обръщателното колело ще бъде осъществена несъществуваща до момента връзка между кварталите Овча купел и Манастирски ливади (изток и запад) и ще се подобри транспортното обслужване в районите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови