Промени в движението в центъра от днес заради третия лъч на метрото

OFFNews 09 януари 2018 в 07:00 5248 0

Движението в част от центъра на София се променя от днес до 10 юли, заради строителството на третия лъч на метрото, съобщи Столична община. 

Забранява се влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий” между бул. „Витоша“ и ул. „Цар Самуил“. Движението ще се извършва еднопосочно в две пътни ленти по южното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий“ в посочения участък в посока бул. „Христо Ботев“. Забранено е и влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Хан Крум“. Движението ще се извършва еднопосочно в две пътни ленти по северното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий“ в посочения участък в посока бул. „Витоша“. 

Забранява се влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. „Васил Левски” между ул. „Проф. Н. Михайлов“ и ул. „Граф Игнатиев“. Движението ще се извършва еднопосочно в три пътни ленти по южното пътно платно на бул. „Васил Левски“ в посочения участък в посока ул. „Граф Игнатиев“. 

Обръща се посоката на движение на ул. „Цар Самуил” между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Хан Аспарух“ към бул. „Патриарх Евтимий”.

В транспортния тунел под НДК движението на пътни превозни средства в посока бул. „България“ ще се извършва върху трасето на трамвайната линия. 

Забраняват се престоят и паркирането на автомобили както следва:
- по бул. „Патриарх Евтимий” между бул. „Витоша” и ул. „Цар Самуил” – северна страна;
- по бул. „Патриарх Евтимий” между бул. „Витоша” и ул. „Княз Борис I” – южна страна;
- по бул. „Патриарх Евтимий” на 30 м след ул. „Княз Борис I” в посока бул. „Христо Ботев” – южна страна;
- по бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Хан Крум” – южна страна;
- по бул. „Васил Левски” на 20 м преди ул. „Проф. Н. Михайлов” в посока ул. „Граф Игнатиев” – северна страна.

В същите участъци се закриват местата за почасово платено паркиране „синя зона“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови