Промени в движението в София, започвa ремонтът по ул. 'Филип Кутев'

OFFNews 15 август 2022 в 08:12 4454 0

Ремонт

Снимка Архив

Успоредно с изграждането на улицата ще се извърши и корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостово съоръжение

Въвежда се временна организация на движението в столицата заради изграждането на ул. "Филип Кутев" в участъка от ул. "Атанас Дуков" до ул. "Сребърна", съобщи Столична община.

Участъкът е с дължина над 0,6 км. Успоредно с улицата ще се извърши и корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостово съоръжение, информират от общината. Заради строителноремонтните дейности на ул. "Филип Кутев" временно ще бъде затворен участъкът от ул. "Атанас Дуков" до ул. "Сребърна".

Въведена е временна организация на движението, при която шофьорите могат да преминават през пробива при ул. "Атанас Дуков" (при болница "Токуда"). Ще бъде осигурен достъп на живущите и работещите в района откъм бул. "Черни връх". За съществуващите складови бази връзка ще има откъм ул. "Сребърна". 

От Столична община припомнят, че ул. "Филип Кутев" заедно с бул. "Тодор Каблешков" са част от изграждането на вътрешния градски ринг, който свързва бул. "България" и бул. "Симеоновско шосе".

Относно корекцията на река Драгалевска общинските власти информират, че тя ще се извърши в участъка от ул. "Хижите" до ул. "Филип Кутев". Там ще бъде изградена нова инженерна инфраструктура. Проектът предвижда продължение на водопровода, изпълнен от бул. "Черни връх" до ул. "Атанас Дуков" през 2019 г., до ул. "Сребърна". Ще се направят ново отводняване, канали, тръбна и ел. мрежи, реконструкция на съществуващ газопровод. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови