Промени в движението в София, ремонтът на Орлов мост сменя посоката

OFFNews Последна промяна на 20 август 2017 в 07:05 4461 0

Ремонтът на Орлов мост сменя посоката от днес. Временно се затваря за движение и западното платно на платно на бул. „Драган Цанков“. 

До 5 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по западното пътно платно на бул. „Драган Цанков“ на 105 м преди кръстовището с ул. „Лъчезар Станчев“ в участък от 90 метра. Движението ще се извършва двупосочно в по една лента по източното пътно платно на булеварда в обхвата на строителната площадка. Промяната в организацията на движение се налага във връзка с ремонт на пешеходен надлез по бул. „Драган Цанков“.

До 28 август се забранява влизането на пътни превозни средства по изходното пътно платно на бул. „Цар освободител” от ул. „Сан Стефано”, пл. „Орлов мост” и бул. „Цариградско шосе” на 60.00 м след югаизточното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Автобусите преминаващи през Орлов мост променят маршрутите си както следва:

Автобусите, обслужващи линии №№ 9 и 75 в посока пл. „Орлов мост” ще се движат от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по бул. „Цар Освободител”, надясно по бул. „Васил Левски”, надясно по ул. „Шипка”, наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрутите си.
Автобусните от линия № 72 ще се движат в посока ж.к. Западен парк – от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по бул. „Цар Освободител”, наляво по бул. „Васил Левски”, наляво по ул. „Ген. Гурко”, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута си. В посока – хотел „Плиска” – от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, наляво по ул. „Ген. Гурко”, надясно по бул. „Васил Левски”, надясно по ул. „Шипка”, наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута си.
Автобусите от линии №№ 9, 72 и 75 ще спират на временно разкритата спирка на бул. „Цар Освободител” с код: 6444 –„пл. Орлов мост“ в посока бул. „Васил Левски”.
Автобусите от линии №№76, 204, 304 и 604 в посока ж.к. „Гоце Делчев” ще се движат от бул. „Цариградско шосе”, направо по бул. „Цар Освободител”, наляво по бул. „Васил Левски”, наляво по ул. „Ген. Гурко”, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута си – двупосочно.
Автобусите от линии №№ 76, 204, 304 и 604 в посока пл. „Орлов мост” ще спират на възстановената спирка с код: 1288 – „пл. Орлов мост“, а в обратна посока на бул. „Васил Левски” на спирка с код: 1903 – „ул. Ген. Гурко“.
Автобусите от линии №№84, 184 и 505 - посока пл. „Орлов мост” ще ес движат от бул. „Цариградско шосе” надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, наляво по моста при Военна академия, наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, наляво по бул. „Цариградско шосе”и по маршрута си.
Автобусите от линии №№ 84, 184 и 505 в посока пл. „Орлов мост” да спират на спирка с код: 1290 – „пл. Орлов мост“ и с код: 0440 и 0442 - „Военна академия“ на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.
Автобусите, обслужващи линия № 94 в посока пл. „Орлов мост” ще се движат от бул. „Васил Левски” надясно по ул. „Ген. Гурко”, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута си.
Автобусите от линия № 94 ще спират на временно разкритата спирка на ул. „Ген. Гурко” с код: 6445 –„ул. Ген. Гурко“ в посока бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.
. Маршрутите на тролейбусни линии №№ 4, 5 и 11 не се променят, тролейбусите ще спират временно на спирка с код: 1700 – „СУ Св. Климент Охридски“ и ще се движат на дизелови двигатели в посока бул. „Цариградско шосе” от спирка с код: 1700 – „СУ Св. Климент Охридски“ до спирка с код: 1287 – „пл. „Орлов мост“

. Маршрутите на автобусни линии №№ 213, 280 и 306 ще се възстановят.
Закрива се спирка с код:1289 – „пл. „Орлов мост“ на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в посока ул. „Ген.Гурко”.

До 15 септември  е забранено влизането на пътни превозни средства по бул. „Княз Ал. Дондуков” между ул. „Веслец“ и ул. „Бачо Киро“.

Въвеждат промени в маршрутите на обществения транспорт. Закрива се временната автобусна линия № 20-ТМ с маршрут от площад „Васил Левски” до Централна гара; закрива се трамвайна линия № 22-А с маршрут от ж.к. „Красна поляна” до Младежки театър.

Разкрива се временна автобусна линия № 22-ТМ с маршрут в посока бул. „Вардар”: от площад „Васил Левски” по маршрута на сега действащата временна автобусна линия № 20-ТМ до кръстовище бул. „Тодор Александров” – бул. „Княгиня Мария Луиза”, направо по бул. „Тодор Александров” до бул. „Константин Величков”, наляво по бул. „Константин Величков”, надясно по бул. „Възкресение”, надясно по ул. „Кубан” и по ул. „Западна” до ж.к. „Западен парк” (крайна станция на автобусни линии № 72 и 77).