Промени в движението до средата на септември заради строителството на метрото

OFFNews 20 март 2022 в 07:20 4697 0

Промени в движението в София се въвеждат от днес заради строителството на метрото. 

До 19 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по южното платно на бул. „Владимир Вазов“ между ул. „Васил Кънчев“ и ул. „549“, като движението ще се извършва двупосочно в северното платно на булеварда. Пътни превозни средста няма да се движат и по северното платно на бул. „Владимир Вазов“ между ул. „Поп Груйо“ и ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“, като движението се извършва двупосочно в южното пътно платно на булеварда. 

Автобусите от линии № 78 и 100 и тролейбусите от линии №№ 1 и 3 ще се движат в северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в участъка от ул. „Левски Вековен“ до ул. „549“ в посока ж.к. „Левски Г“.  Автобуси с № 12, 14, 78, 119 и 120 ще се движат в южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ в участъка от ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“ до ул. „Станислав Доспевски“ в посока ул. „Летоструй“. 

Автобусите от линии 78 и 120 ще се движат (в посока съответно кв. Враждебна/Зоопарка): по маршрутите до кръстовище ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“ - ул. „Станислав Доспевски“, направо по ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“, по бул. „Владимир Вазов“, наляво по ул. „Станислав Доспевски“ и по маршрутите, двупосочно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови