Промени на бул.''Черни връх'', допълнителна лента улеснява движението

OFFNews 07 март 2024 в 09:13 1510 0

Кръстовище

Снимка Фейсбук на Васил Терзиев

Обособихме допълнителна пета лента за движение по бул."Черни Връх" в посока "Околовръстен път". Чрез допълнителната лента се позволява на излизащите от търговския център да се включват в самостоятелна лента за движение по булеварда, съобщи столичният кмет Васил Терзиев във фейсбук. 

Същевременно физически ограничихме опасните и незаконни леви завои от изхода на търговския център в посока "Център", допълва кмета.  Той подчертава, че кръстовището на бул.“Черни връх“ и бул. “Филип Кутев“ е едно от най-натоварените, а промените са подобрили пропускателната му способност с над 30%. 

Сигурен съм, че всеки посетител на търговския център има история, която да разкаже, свързана с излизането от паркинга. В натоварени дни дори сме виждали регулировчик. Често се е стигало до опасни ситуации в самия паркинг, заради многото чакащи коли с включени двигатели в затворено пространство и силно замърсен въздух. В допълнение към това, включването в трафика беше истинско предизвикателство, обяснява Терзиев. 

Той призовава хората да подават сигнали за проблеми в София. Не можем да разрешим всичко наведнъж, но работим всеки ден за отстраняването на нередности и подобрението на градската среда, уверява столичният кмет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!