Пролет и жълт код за силен вятър в част от страната

OFFNews 11 март 2024 в 07:03 920 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Облачно ще е времето днес, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът от юг ще се усили, ще е умерен, северно от планините - силен и поривист. Жълт код за силен вятър е обявен в София, Търговище, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София-област, Враца, Перник, Кюстендил и Благоевград.

Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 15° и 20°, в София - около 17 градуса, според прогнозата на НИМХ.

В планините облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 m - от сняг. Вятърът ще е до бурен, след обяд - временно ураганен от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12°, а на 2000 метра - около 4 градуса.

Над Черноморието облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 10° и 14°. Температурата на морската вода ще е е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, вечерта ще се усилва. 

През следващите дни до петък ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България във вторник и сряда. Във вторник на отделни места в Северна и Западна България ще има и гръмотевици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика