Прокуратурата проверява случая с Динко, който „арестува“ мигранти

OFFNews - Бургас 25 март 2016 в 19:22 7997 18

Снимка OFFNews - Бургас

Динко Вълев раздава автографи на деца

Районната прокуратура в Средец образува преписка след добилите популярност действия на Динко Вълев от Ямбол, който „арестува“ мигранти в района на с. Долно Ябълково.

След поредица от телевизионни репортажи, в които Динко разказва за дейностите си, при които е залавял чужденци, Българският хелзинкски комитет подаде сигнал до прокуратурата за насилието, което Вълев е използвал, както и за насаждане на „страх, отвращение и неприязън към бежанците“.

Динко Вълев днес бе привикан в бургаската полиция за даване на обяснения.

Няма разпореждане за задържане, както и законово основание за задържане на г-н Вълев. След вземане на неговите обяснения той ще бъде незабавно освободен“, поясняват от прокуратурата.

С викове „Динко е герой“ около 50 бургазлии се събраха днес пред областната дирекция на полицията в Бургас.

Самият Динко заяви след излизането си от полицията: „Момчетата се държаха много добре. И те са българи. Даже ми симпатизират. И те да бяха на мое място, казаха, че ще постъпят по същия начин


Симпатизиращите му бяха от най-различни възрасти. Учителка от Айтос беше дошла на протеста, докарала сина си, както и негови приятели. Сред подкрепящите „ловеца на бежанци“ бяха и майки с деца, както и пенсионери. След излизането си от полицията се стигна и до комичната ситуация Динко да раздава автографи на деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!