Прокуратурата повдигна обвинения на директора на ДАИ Велико Търново

OFFNews 07 август 2014 в 14:15 3372 1

Регионалният директор на ДАИ Велико Търново Петър Петров.
Регионалният директор на ДАИ Велико Търново Петър Петров.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима служители от Регионална дирекция „Автомобилна администрация“-Велико Търново, сред които и директорът Петър Петров.

Групата е задържана при операция на ДАНС по сигнал за взимането на подкупи за провеждане на шофьорски школи, пунктове за годишни технически прегледи, транспортни фирми и контрол по пътищата. 

Обвиненията са за участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и изнудване чрез злоупотреба със служебно положение. Ръководител на схемата е бил директорът на Регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ във Велико Търново Петър Петров, а негови съучастници са били Любен Мерджанов, Валентин Христов и Станислав Марков - също служители в дирекцията.

Всички са задържани за период от 72 часа, предстои искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всички.

Засега се знае, че престъпната група е била активна най-малко от април тази година, но се работи по доказване на по-отдавнашното й съществуване. 

По досъдебното производство са извършени претърсвания и изземвания на парични средства и други доказателства по делото в няколко града на територията на областите Велико Търново и Варна.

Участниците в групата бяха арестувани на 6 август 2014 г. при специализирана операция на ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки